3 tips voor als je een lastminute boekt

Heb je weer eens gek gedaan en op het laatste moment een vakantie geboekt? Lekker avontuurlijk! Maar je moet snel alles inpakken: hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Wees niet gevreesd. In dit artikel zal ik je helpen door je enkele tips te geven die niet al voor de hand liggend zijn. 

Ik ga op reis en ik neem mee?

Het klinkt misschien logisch, maar je moet eerst nagaan wat de bedoeling is van je vakantie? Ga je richting een warm gebied om lekker op het strand te liggen of ga je richting de Himalaya trotseren? Dit is natuurlijk wel we een verschilletje. Hieronder staat een lijstje voor alle omstandigheden.

Tip 1.

Als je op reis gaat, krijgt je lichaam veel te verduren: een lange vlucht of autorit, weinig slaap en veel stres. Al deze invloeden werken niet bevorderlijk voor een ontspannen sfeer. Door het gebrek aan de juiste omstandigheden kunnen lichamelijke behoeftes hieronder leiden. Neem bijvoorbeeld je libido. Je libido is een weerspiegeling van hoe jij je van binnen voelt. Als je gestrest bent als het lastig om opgewonden te raken, daarom de tip om libido extreme pillen mee te nemen.

Tip 2.

Zoals in tip 1 werd vermeld is krijg je lichaam veel te verduren. Dit beïnvloedt niet alleen je libido, maar nog veel meer interne processen. Zo lijdt ook je weerstand eronder. Het laatste wat je wil dat er op vakantie gebeurd is dat je ziek wordt. Deze tip is geen oplossing, maar helpt wel mee in het voorkomen dat je ziek wordt. Neem vitaminetabletten mee. Op deze manier zorg je ervoor dat je dagelijkse genoeg vitamine binnenkrijgt en je een goede weerstand hebt.

Tip 3.

Vergeet de zonnebrand niet! Het maakt niet uit waar je naartoe gaat; zonnebrand is altijd handig om mee te nemen. Eigenlijk wordt het ook aangeraden om zonnebrand op te smeren op een normale winterdag, maar dit doet niemand. Als je naar de bergen gaat en verder de atmosfeer in gaat, wordt de Uv-straling ook sterker.

Kortom, denk aan je interne processen en aan de gezondheid. Bereid je goed voor, want je weet maar nooit wat er gaat gebeuren.

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *