De beste manieren om je elektrische fiets te onderhouden tijdens een lange fietsvakantie

Het onderhouden van je fiets tijdens een lange fietsvakantie is van groot belang om de levensduur van je fiets te verlengen en om ongewenste problemen te voorkomen. Ook omdat je fiets tijdens een fietsvakantie veel te verduren krijgt is onderhoud erg belangrijk om zo ‘niet onverwachts in de problemen te komen. In dit artikel worden er enkele tips gegeven voor het onderhouden van je elektrische fiets voor, tijdens en na je fietsvakantie. 

Voorbereidingen voor vertrek

Om te beginnen is het belangrijk om van tevoren je fiets van top tot teen te controleren. Check bij deze controle vooral de remmen, banden en ketting goed. Vervolgens kan je je fiets gaan schoonmaken. Gebruik hiervoor een natte doek. Tenslotte moet je niet vergeten om de batterij van je elektrische fiets volledig op te laden voordat je vertrekt. Laad eventueel een tweede batterij op als backup. De meest effectieve manier om goed voorbereid op fietsvakantie te gaan is natuurlijk om in eerste instantie al te investeren in een goede elektrische fiets, kijk bijvoorbeeld naar de voordelige modellen van Matrabike.

Onderhoud tijdens de fietsvakantie

Tijdens de fietsvakantie is het verstandig om een dagelijkse inspectie uit te voeren. Controleer hierbij de staat van je fiets en maak hem eventueel schoon. Smeer ook de ketting indien nodig. Regelmatig onderhoud kan problemen voorkomen en zoals eerder genoemd de levensduur van uw fiets verlengen. Zorg er ook voor dat je goed voorbereid bent op onverwachte pech onderweg.

Na de fietsvakantie

Ook na de fietsvakantie is het belangrijk om je fiets te controleren. Check hierbij op eventuele schade of slijtage. Maak vervolgens je fiets schoon en berg deze op in een droge en veilige plaats. Het goed opbergen van je elektrische fiets is essentieel voor het behoud van de fiets en de batterij. Hierbij is het ook belangrijk om de batterij op kamertemperatuur te bewaren met de juiste lading. Op deze manier geniet je langer van je investering. 

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *