De mooiste plekjes van Griekenland

Wanneer je op het allerlaatste moment toch nog besluit om op vakantie te gaan naar Griekenland, dan moet je natuurlijk wel op het mooiste plekje van Griekenland verblijven. Griekenland kent veel mooie plekjes. In artikel kom je te weten wat de mooiste plekjes van Griekenland zijn.

Agios Nikitas

Dit dorpje is gelegen op het eiland Lefkas. Het is een typisch Grieks dorpje dat heel sfeervol, gezellig en autovrij is. Deze plek is perfect voor als je opzoek bent naar ontspanning en rust. Je vindt hier veel zandstranden, groen en rotsen. Ondanks de ontspanning en de rust, hoef jij je hier zeker niet te vervelen. Agios Nikitas heeft een druk centrum met allerlei winkeltjes, minimarktjes en souvlakitentjes. Vanaf het strand is het mogelijk om met een watertaxi naar andere afgelegen strandjes te gaan.

Parga

Parga is een stadje aan de kust in de regio Epirus. Dit kuststadje is omringt door mooie stranden, grotten en baaien. Aan de boulevard zie je heel veel gekleurde huisjes met rode daken. Heb je zin om een duik te nemen? Zwem dan naar het voor de kust gelegen eilandje Panagia. Voor de romanticus onder ons kan je genieten van de zonsondergang vanaf het oude kasteel van Parga. 

Skopelos-stad

Als je op vakantie naar Griekenland gaat en je wilt helemaal tot rust komen dan is Skopelos-stad de perfecte plek. Het is hier heel rustig en groen. Mensen leven hier allemaal net wat trager. Ook heeft deze stad een drukker kant, in de haven zijn allemaal bars, visrestaurants en kerkjes. In deze stad staan allemaal typische witte huisjes met blauwe luiken. 

Kos-stad

Kos-stad is een hele bekende stad onder de toeristen. Het is een levendige stad die door veel Nederlanders elk jaar weer bezocht wordt. Je vindt hier palmbomen, architectuur, strand en verschillende fietsroutes. Je kan hier meerdere dingen bezoeken, zoals de vismarkt, het gouverneurspaleis of de boom van Hippocrates. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. 

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *