Goedkoop op vakantie doe je zo!

Ieder mens heeft er in zijn of haar leven behoefte aan. Vakantie. Even weg van de dagelijkse sleur om even volledig te ontspannen, nieuwe dingen te ontdekken om vervolgens weer terug te keren naar de realiteit. Toch is het voor de één misschien iets vanzelfsprekender dan de ander. Vakanties zijn super leuk, maar kunnen ook heel duur zijn. Toch hoeft dit niet per se. Hieronder wordt met slecht een paar tips weergegeven hoe je leuk, maar ook goedkoop op vakantie kan.

Het hoeft niet ver weg

Bij vakantie denken we vaak dat we maar zo ver mogelijk van onze realiteit vandaan moeten, maar niets is minder waar! Een vakantie in eigen land kan net zo leuk zijn als een vakantie ergens ver weg. Het scheelt je in ieder geval wat reiskosten. Bovendien is het altijd gemakkelijk en fijn om je eigen taal te kunnen spreken indien dit echt nodig is. Stel dat je bijvoorbeeld pech krijgt met de auto, dan kun je dit snel oplossen. Bovendien kent Nederland een grote diversiteit aan landschap en je hoeft je daarom echt niet te vervelen. Voor gebergten kun je prima een vakantie boeken naar Limburg en voor de echte waterratten onder ons is Friesland wellicht een goede optie.

De buurlanden

Toch behoefte aan wat anders, dan zijn de buurlanden ook gemakkelijk te bereiken. Je kunt via goedkoop auto huren een grote familiewagen huren en bijvoorbeeld het buurland Duitsland of België verkennen. Je kan er dan voor kiezen om met je gezin op een camping te gaan zitten en vanuit daar af en toe leuke uitstapjes te doen in de buurt. Ook kun je proberen om zoveel mogelijk van het buurland te zien door met de auto het land door te toeren. Verken het landschap en plan culturele uitstapjes. Helemaal leuk toch?

Buiten het hoogseizoen

Naast een auto huren via een lokaal autoverhuur bedrijf, hoeft een vliegticket ook niet per se heel duur te zijn. Het is daarbij vooral belangrijk dat je niet een vliegvakantie boekt in het hoogseizoen. In de zomermaanden juli en augustus boeken de meeste mensen hun zonvakantie en daarom zijn de vliegtickets dan vaak ook een stukje duurder. Indien je de mogelijkheid hebt, zou je er ook voor kunnen kiezen om buiten de zomermaanden om een vliegticket te boeken naar een prachtig en zonnig land. Daar komt bij dat verblijven dan vaak ook goedkoper zijn, afhankelijk van je bestemming. Op deze manier kun je alsnog van de zon genieten en ontspannen, maar betaal je niet de volle prijs.

Goedkoop op vakantie

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *