Lastminute naar Kopenhagen: 3 goede tips!

Kopenhagen is de bruisende hoofdstad van Denemarken en de grootste stad van het land. De stad is modern, hip en er is van alles te zien en beleven. De stad heeft voor ieder wat wils. Bezoek de stad met de auto of reis naar Kopenhagen met het vliegtuig, het kan allebei. We hebben de leukste bezienswaardigheden in Kopenhagen voor je uitgezocht. Deze highlights mag je absoluut niet missen!

1. Nyhavn

De bekende, gezellige haven van Kopenhagen. De haven staat bekend om zijn gekleurde huisjes en prachtige, historische panden. Neem een drankje op een van de terrassen langs de kade en geniet van het prachtige uitzicht. De Deense beroemdheid Hans Christian Andersen heeft in een aantal van de havenhuisjes gewoond. Hier heeft hij onder andere ‘De Kleine Zeemeermin’ geschreven.

2. Kleine Zeemeermin

Het beroemdste beeld van Denemarken, er is geen toerist die deze bezienswaardigheid overslaat. Dit is natuurlijk niet zomaar, het beeld is een ode aan het beroemde sprookje van schrijver Hans Christian Andersen. Het is in 1913 in de haven van Kopenhagen neer gezet, het werk is gemaakt door Edward Eriksen. Al is het beeld al meerdere malen slachtoffer geweest van vandalen, het wordt iedere keer weer opgeknapt en het is nog altijd een bijzonder beeld.

3. Rosenberg Slot

In het centrum van Kopenhagen tref je het paleis Rosenberg Slot. Dit paleis diende ooit als koninklijke residentie voor het Deense koningshuis. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, nu is het opengesteld voor het publiek. Je kunt het paleis bezoeken en zowel de binnen- als de buitenkant bewonderen. In het paleis liggen kroonjuwelen, verschillende kunstobjecten en historische spulletjes. Ook worden er regelmatig bijzondere exposities en tentoonstellingen gehouden in een van de zalen. Stap naar buiten en wandel door de prachtige tuinen van het slot. Naast de drukte van de hoofdstad is dit een heerlijk moment van rust.

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *