Op vakantie in Drenthe met je trouwe viervoeter

Ben jij op zoek naar een vakantiehuisje in Drenthe waar je samen met je hond kan genieten van de rust en de natuur? Dan zit je hier goed! Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, bossen en idyllische dorpjes. Een perfecte bestemming voor een vakantie met je hond. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden bij het huren van een vakantiehuisje in Drenthe met een hond?

1. Vakantiehuisjes met omheinde tuin. 

Voor een ontspannen vakantie met je hond is het aan te raden om te kiezen voor een vakantiehuisje met een omheinde tuin. Zo kan de hond vrij rondlopen en genieten van de buitenlucht zonder dat je hem of haar voortdurend in de gaten moet houden. Er zijn veel vakantiehuisjes in Drenthe met een omheinde tuin en je kan ze gemakkelijk vinden op de bekende boekingssites.

2. Het betreden van natuurgebieden

In Drenthe vind je veel natuurgebieden waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Maar let op: niet alle gebieden zijn toegankelijk voor honden. Zo is het bijvoorbeeld verboden om je hond los te laten lopen in het Dwingelderveld en Holtingerveld. Controleer vooraf welke gebieden wel toegankelijk zijn voor jou en je hond. 

3. Hondvriendelijke attracties

Ook zijn er in Drenthe een aantal hondvriendelijke attracties te vinden waar jij en je viervoeter zich goed kunnen vermaken. Zo kan je bijvoorbeeld een kano huren en samen de vele meren en rivieren van Drenthe verkennen. Ook zijn er verschillende pretparken zoals Drouwenerzand waar honden toegestaan zijn. 

4. Lekker eten met je hond

Een vakantie is niet compleet zonder lekker eten. Gelukkig zijn er in Drenthe genoeg eetgelegenheden waar je hond welkom is. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij hotel-restaurant Ruyghe Venne in Westerbork, waar je samen met je hond op het terras kan genieten van een heerlijke maaltijd. 

5. Hondvriendelijke accommodaties

Naast vakantiehuisjes zijn er in Drenthe ook genoeg andere accommodaties te vinden die honden toelaten. Zo kan je, bijvoorbeeld, overnachten in een hondvriendelijk hotel of Bed and Breakfast via ​​Toffeplekken.nl. Vaak zijn er wel extra kosten verbonden aan het meenemen van je hond, dus check de voorwaarden goed voordat je boekt. 

Conclusie

Een vakantie in Drenthe met je hond is een aanrader voor iedereen die van rust en natuur houdt. Het gebied biedt volop mogelijkheden om samen te genieten van lange wandelingen, fietsroutes en andere activiteiten. Door te kiezen voor een vakantiehuisje of accommodatie waar honden welkom zijn en te letten op de toegankelijkheid van natuurgebieden, kan je zorgeloos genieten. Wij wensen jou en jouw viervoeter alvast een fijne vakantie in Drenthe!

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *