Tanzania? vakantie boeken, waar op letten

Een mooie Tanzania vakantie, om te genieten van de grote variëteit aan natuurlijk schoon, oorden en activiteiten. Steeds meer mensen maken een avontuurlijke reis door Tanzania en het aanbod in Tanzania blijft dan ook groeien. Steeds meer vluchten kunnen je voor goede prijzen naar Tanzania vliegen en bieden zelfs all inclusive rondreizen aan in dit prachtige land. In dit artikel vind je wat tips over het vliegen naar en rondreizen in Tanzania.

Waar moet je op letten en wat zijn nou de beste en mooiste plekjes die je niet mag missen! En wat is de Tanzania vakantie prijs? Er zijn een stuk of drie locaties die je bij je rondreis gezien moet hebben. 

Wat kost een Tanzania vakantie?

Een Tanzania vakantie rondreis is natuurlijk zo duur als jij hem maken wilt. Er is tegenwoordig een groot aanbod in diverse hotels en resorts waar jij als toerist uit kunt kiezen. De een is ultra luxe en de ander is vooral gewoon een hotel. Het hangt dus helemaal af van wat jij wilt en verwacht tijdens de vakantie en hoe uitgebreid je de pakketten en rondreis wilt maken.

Een gemiddelde prijs van vlucht en hotel, voor twee personen voor twee weken ligt tussen de €1.150 en €2.000 euro per persoon. Daarbij is dan uitgegaan van een directe vlucht vanuit Schiphol Airport naar Zanzibar en een vast hotel voor twee weken. Een zeer uitgeklede vakantie dus. Vooral als je met meer mensen bent of rond wilt gaan trekken.

Als je met twee man een rondreis gaat maken en hierbij meerdere hotels nodig hebt, zul je al snel op €3.000 euro per persoon zitten. Uiteraard moeten daar dan nog speciale tripjes, zoals Safari’s en dergelijke bij worden opgeteld. Als je goedkoop naar Tanzania wilt, is het verstandig om zoveel mogelijk in één hotel te blijven en een all inclusive prijs te boeken. Een één week strandvakantie in Zanzibar kan bijvoorbeeld voor €1.100 per persoon geboekt worden.

Wat kan ik allemaal doen?

Wanneer je op een Tanzania vakantie gaat, is er voor ieder wat wils. Natuurlijk kun je een rondreis maken en hierbij alle standaard plekken net zoveel tijd gunnen als de ander, maar je kunt ook kiezen om op de plekken die jou aanspreken wat langer te blijven.

Vaak zijn er hele interessante en leuke activiteiten te boeken op die locaties, die je niet zo snel zult doen als je er maar enkele dagen bent. Zo kun je op de Kilimanjaro prachtige reizen maken en gave tochten maken, als je het een paar dagen de tijd geeft. Echter kun je ook kiezen om een standaard toeristische route te nemen, waarbij je binnen enkele uren alles hebt kunnen zien. Het is echter aan te raden om, als je kiest voor een echte Tanzania vakantie, er ook het beste van te maken. Deze bijzondere reizen door bijvoorbeeld de Kilimanjaro, geven je goede inzichten in waar Tanzania en haar cultuur echt voor staat.

Kijk van tevoren dus goed wat jou echt aanspreekt en zorg dat je daar meer dan genoeg tijd hebt om eens goed rond te kijken en op te gaan in de geweldige activiteiten.

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *