Tips om met een budget te reizen

Je wilt op vakantie, maar je budget laat slechts een beperkt aanbod aan vakanties toe. Dat is vervelend, want je ligt natuurlijk het liefst aan een mooi resort te genieten met een heerlijke cocktail in je handen. Toch is er veel mogelijk door een aantal tips toe te passen. Wij geven meerdere tips om goedkoop rond te reizen voor iedereen. Bekijk alles hieronder.

Onze tips om direct te besparen tijdens je vakantie

Hieronder hebben we een hele waslijst met tips voor je gemaakt. Een prettige voordelige vakantie gewenst!

Kijk goed naar de dingen die de duurste kostenpost veroorzaken. Dat zijn de overnachtingen, het eten, de activiteiten en het vervoer. Ieder van deze onderdelen behandelen we daarom apart hieronder. Indien je in staat bent om te besparen op deze onderdelen dan zul je direct vele malen goedkoper reizen.

  • De overnachtingen: het hotel, appartement of ander verblijf kun op 2 manieren boeken. Helemaal zelf regelen of via een reisorganisatie. Via een reisorganisatie zijn er geregeld last minutes of andere aanbiedingen, waardoor je dit bijzonder voordelig boekt. Kijk hier daarom goed naar en bereken wat je eigenlijk per nacht kwijt bent. Doe daarnaast je research naar het boeken van eigen accommodaties, zodat je een overweging kunt maken van waarmee je het goedkoopste uit bent.
  • Het eten: Naar restaurants gaan is erg duur. Natuurlijk moet je dit niet allemaal overslaan, want daarvoor ben je ten slotte op vakantie. Maar af en toe eens zelf koken of iets goedkopere restaurants uitkiezen kan je een hoop geld besparen over de hele vakantie. Ook is het mogelijk om een all inclusive vakantie te boeken.
  • De activiteiten: Tijdens je vakantie wil je leuke dingen doen. Daarvoor ga je naar een reisorganisatie om leuke dingen te boeken. Echter kunnen deze flink in prijs oplopen. Doe je research van tevoren online en kijk welke activiteiten je helemaal zelf kunt regelen. Moet je het toch via een organisatie boeken? Ga dan langs meerdere organisaties en leg de prijzen van de verschillende bureaus naast elkaar, zodat je ziet bij welke je het minste betaalt.
  • Het vervoer: Zonder vervoer kom je niet van de een op de andere plek. Vervoer is daarom onmisbaar. Tegenwoordig wordt er het meeste gebruik gemaakt van vliegen. Wil jij ook vliegen? Lees je dan in over de tientallen bespaartips bij het vinden van goedkope vliegtickets. Naast vliegen kun je ook kiezen voor goedkopere opties, zoals busreizen, met de auto op vakantie of met de trein (hoewel deze laatste lang niet altijd het goedkoopste is). Tegenwoordig is het ook heel goedkoop om in de buurt van Schiphol te parkeren. Vergelijk hier alle Parkeeraanbieders.

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *