Tropisch genieten in Bali!

Bali staat bekend om haar prachtige stranden, maar dat is niet alles wat Bali te bieden heeft. Bali heeft prachtige natuur, een interessante cultuur en heerlijk eten!

Cultuur 

In Bali kun je de unieke Pura’s vinden. Dit zijn Balinese hindoeïstische tempels. In de Balinese cultuur zijn er verschillende interessante activiteiten zoals de danskunst, gamelanmuziek en de tempel spelen. Gamelan is de naam van de muziekstijl die traditioneel gespeelt wordt in Indonesië. Er worden voor deze muziekstijl authentieke instrumenten gebruikt van vroeger. Denk hierbij aan de bamboefluit en grote bronzen gongs.

Balinese cuisine 

Het eten van Bali is zeer verwant aan de Indonesische keuken, Chinese keuken en Indiase keuken. Er wordt vooral veel rijst gegeten. Dit wordt ook veel verbouwd in Bali. Daarnaast wordt er veel varkensvlees gebruikt in de gerechten. Een heel bekend gerecht hier in Nederland is ook oorspronkelijk vanuit Bali hiernaar gekomen. Namelijk, Nasi Goreng! Komt je vast bekend voor. Het is in de basis een gebakken rijst met groenten en vlees. Als je vaker bij de Chinese-Indische restaurants langs gaat dan ben je vast ook bekend met Rendang. Dit is gestoofd vlees dat sterk gekruid is. Dit komt vaak voor in de Indische rijsttafels die je bij de Chinees-Indische restaurants vindt in Nederland. 

Activiteiten

Houdt jij van zon, zee en strand? Dan zijn de prachtige stranden van Bali om te genieten voor jou! Als je ook nog een fan bent van surfen is het al helemaal perfect! Ben je meer van kunst en cultuur? Dan kun je ook verschillende kleine dorpen bezoeken en daar echt de cultuur van Bali beleven. Voor kunst zijn er ook genoeg mogelijkheden. Zo is er een 3D Art museum in Bali en verschillende kunstgalerijen. 

Wil je meer natuur en dieren zien? Bezoek dan een van de nationale parken in Bali. Ben je op zoek naar iets meer avontuur? Dan kun je ook naar het Safari en Marine park in Bali. Hier kun je verschillende wilde dieren van erg dichtbij kunt bewonderen. Ben je een paardenliefhebber? Dan kun je zelfs een tocht te paard maken door het Nationale Park Bali Barat. 

Met een rondreis door Bali kun je het beste van Bali ervaren. Er is voor ieder wel wat wils. Het fijne aan een rondreis is dat je ze vaak ook zelf kunt invullen. Zo kun je een reis maken die perfect is voor jou! Het beste hieraan is dat je al rondreizen kunt boeken voor zo’n 750 euro voor ruim twee weken. Zo kun je heerlijk genieten voor weinig geld.

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *