Vroegboek vakantie of last minute? Hulp bij het kiezen

Ieder jaar kijken we er weer naar uit. Het moment dat we op vakantie gaan. Toch is er een moment dat vaak nog mooier is: het boeken van de vakantie. Tijdens het boeken dromen we al weg van dat moment dat we languit op het strand liggen met een kokosnoot op onze schoot die we leegdrinken met een bamboerietje. Maar waar doen we goed aan? De vakantie lang van tevoren boeken of op het laatste moment? Dat hangt helemaal van jouw situatie af. Hieronder hebben we voor beide situaties de meest voor de hand liggende redenen op een rijtje gezet.

Voordelen van vroegboeken

Je vakantie lang van tevoren boeken heeft een aantal voordelen. Hieronder zetten we de voordelen op een rijtje. Herken jij jezelf in deze redenen? Dan is het wellicht een goed idee voor jou om dit jaar snel te zijn met het boeken van je vakantie.

  • Heb je een vaste bestemming in gedachten en veel specifieke eisen voor de accommodatie? Hoe eerder je bent des te groter het aanbod nog is. Je kunt dan kiezen uit veel verschillende vakanties die helemaal aansluiten bij jouw wensen.
  • Zit je voor je werk vast aan een bepaalde periode, zoals mensen die in de bouwvak werken? Dan kun je in veel gevallen beter op tijd zijn met boeken. Naast dat het voor je werkgever prettig is, worden vakanties in het hoogseizoen op het laatst vaak ook duurder.
  • Weet je al zeker waar je heengaat en waar je wilt verblijven? Waarom zou je dan nog langer wachten met boeken en niet gewoon direct je vakantie boeken.

Voordelen van lastminute

Het boeken van lastminute heeft ook verschillende voordelen. De voordelen van het lastminute boeken zijn over het algemeen ook direct de nadelen van het vroeg boeken. Hieronder maken we wederom een overzicht met de redenen om voor een last minute vakantie te gaan.

  • Maak de bestemming voor jou niet veel uit en heb je weinig eisen voor de accommodatie en andere zaken tijdens je vakantie? Dan is het een mogelijkheid om op het laatste moment je vakantie te boeken. Vakanties die de reisorganisatie heeft ingekocht, maar die nog niet zijn geboekt door consumenten gaan vaak voor een prikkie weg.
  • Wil jij je vakantie niet al lang van tevoren vastleggen? Boek hem dan ook lang van tevoren. Dit kan het geval zijn wanneer er een aantal onzekerheden spelen. Dit is het geval bij bijvoorbeeld mensen die onzekerheden met de gezondheid hebben, niet zeker zijn van hun vakantieperiode of simpelweg niks willen vastleggen van tevoren. Vergeet ook niet dat wanneer je met je partner op vakantie gaat de relatie ook stuk kan lopen, hoe goed je relatie op het moment ook is!

Cindy Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *